Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zamów klubowe naklejki lub koszulkę BimmerTech i wesprzyj rozwój forum 💪 W sprawie zamówienia napisz do admina na PW.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Układ hamulcowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej grupowicze, pacjent bmw f30 320ed 163km 2013r

Chcę wymienić seryjne zaciski na zaciski z M135i, ale przy większych zaciskach musiałbym też wymienić cały tylny bęben hamulca ręcznego. Czy istnieją zaciski do tarcz, przy których nie trzeba byłoby zmieniać seryjnego bębna

Edytowane przez Sqbany98
Błąd w nazwie tematu

• Sqbany98 zmienił(a) tytuł na Układ hamulcowy
Opublikowano

A jaka tam jest różnica rozmiaru tarczy z tyłu? Z tyłu i tak jest jednotłok, Szczerze to nie wiem czy gra warta zachodu, zmieniaj przód i wóz będzie stawał dęba 😛

Jeśli ktoś ma inne zdanie chętnie usłyszę czemu warto by było bawić się też z tyłem 😄

Opublikowano

a nie lepiej wrzucić hamulce od 330 lub 340? pasuja p&p

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, Grzgrz2 napisał(a):

A jaka tam jest różnica rozmiaru tarczy z tyłu? Z tyłu i tak jest jednotłok, Szczerze to nie wiem czy gra warta zachodu, zmieniaj przód i wóz będzie stawał dęba 😛

Jeśli ktoś ma inne zdanie chętnie usłyszę czemu warto by było bawić się też z tyłem 😄

3 godziny temu, M4T3US2 napisał(a):

a nie lepiej wrzucić hamulce od 330 lub 340? pasuja 

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, Grzgrz2 napisał(a):

Na wszyskich osiach jest 300mm. Jestem zielony jeśli chodzi o to, jak bym chciał wymienić tarcze na większe to bym musiał wymienić zaciski z jarzmem na większe. Piszesz o wymianie przodu, w sensie ten czterotloczek z m pakietu? A jeśli bym wymienił to co z osłoną przeciwpyłową? Ja też należy wymienić. Nie odegnę jej bo wtedy ona straci swoje właściwości i woda może się tam dostawać 

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, M4T3US2 napisał(a):

a nie lepiej wrzucić hamulce od 330 lub 340? pasuja p&p

A co z tylnym bębnem od ręcznego? Bym musiał wymienić cały ten bęben bo inaczej ręczny nie będzie działał

Opublikowano

poszukaj sobie całego zestawu czasem się trafiają, masz komplet tarcz z zaciskami i jażmami, jak będzie wszystko pasować to dokupisz sobie nowe tarcze i klocki ale często pakuja zestaw hamulcowy z 330i na marketplace ostatnio widziałem taki komplet za 800zł

Opublikowano
  • Administrator

@Sqbany98 w tyle masz tarczo bęben wymieniasz tarcze i cały zestaw naprawczy ręcznego szczęki itd. Tarcza pełni rolę bębna

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl