Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zamów klubowe naklejki lub koszulkę BimmerTech i wesprzyj rozwój forum 💪 W sprawie zamówienia napisz do admina na PW.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

[F10N47]Wysoko stoi przód.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam mały problem. Podczas wymiany tulejek zauważyłem że mam pękniętą sprężyna zawieszenie przód. Założyłem sprężyny KYB RA3396 dedykowaną do tego modelu dobraną w\g vin.

Teraz auto dziwnie przodem stoi wysoko. Wcześniej robiłem z tyłem i też poszły sprężyny tej firmy i jest wszystko ok. Miał ktoś podobny problem? Siądzie to z czasem? W necie trochę mało info jedni piszą że siądzie inni że nie.

Z góry dzięki.

Opublikowano
  • Administrator

Trochę siądzie. Zawsze na nowych sprężynach będzie wyżej stać niż na starych wypracowanych.

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

Zwróciłeś uwagę na wysokość starych a nowych? duża jest różnica w wysokości? Może przez pęknięcie sprężyny przywykłeś że auto stoi niżej, a co do wysokości coś tam siąść może ale na cuda bym nie liczył. 

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Bankok napisał(a):

Zwróciłeś uwagę na wysokość starych a nowych? duża jest różnica w wysokości? Może przez pęknięcie sprężyny przywykłeś że auto stoi niżej, a co do wysokości coś tam siąść może ale na cuda bym nie liczył. 

Teoretycznie wysokość była taka sama. Nie przykładałem do tego większej uwagi gdyż tył siadł idealnie przy sprężynach tego samego producenta. Może i masz rację, pęknięta była jedna. Musze popatrzeć na inne auta i porównać. 

Opublikowano

Rozumiem, no to zostaje wypatrzyć na drodze i porównać. Zerkając po internecie nr RA3396 który podałeś teoretycznie powinny pasować do 2.0d, ale jest tam 2.0d xdrive i reszta 3l diesli, natomiast nr RA1511 z diesli jest 2.0d bez xdriva i same benzyny r4 i r6. Więc możliwe że były błędnie opisane/dobrane i masz zbyt wysokie/twarde, bo z napędem na 4 koła i z silnikiem 3.0d auta będą cięższe. Allegro zaś mówi że ra3396 jest standard zawieszenie, a ra1511 jest mpakietowe. Jednak nie sugeruj się tym do końca bo to dane ze sklepu internetowego które nie muszą być wiarygodne.

Edytowane przez Bankok

Opublikowano

A zmieniałeś od razu poduszki na nowe? nie wiem jak w f10 ale w e90 i f30 chyba też jeżeli dobrze pamietam poduszki od xdrive sa niższe a od ośki wyższe o centrymetr czy jakoś tak.

Opublikowano
  • Autor

Wszystkie katalogi które mam dostępne to pokazują tą sprężynę. Nie wymieniałem poduszek na nowe.