Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zamów klubowe naklejki lub koszulkę BimmerTech i wesprzyj rozwój forum 💪 W sprawie zamówienia napisz do admina na PW.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Moje e61 530 xi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, to moja smoczyca, pali w chu... koszt utrzymania w chu... ale jest fajnie (wiadomo na co sie pisalem)  😄 

530 xi 2008rok (prawie 9 bo 20.12.2008) 272ps.

Zdjęcie WhatsApp 2025-10-20 o 20.54.48_24fdce38.jpg

Zdjęcie WhatsApp 2025-10-20 o 20.54.48_fc7be772.jpg

Opublikowano

Wincy fotek 😍 

opisz jakie wyposażenie, naprawy itd.

Jakie oznaczenie silnika to jest? Tam jest biturbo?

Opublikowano
9 godzin temu, adamczykmichal napisał(a):

Wincy fotek 😍 

opisz jakie wyposażenie, naprawy itd.

Jakie oznaczenie silnika to jest? Tam jest biturbo?

530 xi z 2008 to wolnossak N52B30 albo juz N53B30  

w kazdym razie -> turbo brak

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://app.tune-x.com/panel/login

Opublikowano
  • Autor
W dniu 21.10.2025 o 08:44, TuneX_Automotive napisał(a):

530 xi z 2008 to wolnossak N52B30 albo juz N53B30  

w kazdym razie -> turbo brak

Dokładnie n53b30 272koni wolnossak, naprawy..... wlasciwie kupiłem auto 4 lata temu i od roku dopiero jeżdżę (miało iść jako inwestycję z dobrym przebiegiem bo 164k i cena rynkowa ok. 50k za e61 z xDrivem w 3l benzyniaku), wyposażenie nie jest jakoś super bo nawet w niej podgrzewanych foteli niema, z napraw.... kupiłem z uszkodzonym silnikiem także czapa w góre nowy rozrząd poszedł, a tak to co.... wymiana oleju co 8kkm i jak narazie 3 cewki + świece a wypadanie delikatne nadal jest, wtrysk posiadam w gotowości ale jak to n53 błąd pokazuje na 4ty cylinder co jakiś czas (też dziwne) a rzeczywistość może być inna haha więc uzbrajam się w cierpliwość ostatnio jak wymienilem cewki na 1szym banku to błędu nie wywala jednak nadal czuje że coś jest nie tak....

NOx'a wyjebałem z ECU i co tam jeszcze muszę wiązkę od reduktora prześledzić bo nastawnik wymieniłem a błąd nadal jest z napięciem a bezpieczniki sprawdzane jest możliwość że jeszcze bedzie problem ze sterownikiem ale... da się jeździć jak to bmw tył napęd więc narazie na przód zbędny może przy okazji jak wjade na warsztat to przeglądnę wiązkę i coś jakimś cudem ogarnę, bo jazda z trakcją w zimę jest uciążliwa czasami lekko gazu i juz świruje autko. Tak to komfort pali jak smok bo ok. 11.5l/100 prowadzenie super.... co jeszcze wszystko czego można oczekiwać od sprawnego auta 😛 (bo w rzeczywistości poza tym delikatnym wypadaniem i błędem od xdrive nic sie nie dzieje).

Opublikowano
  • Autor

ps. nie wiem jak to sie uchowało ale jakoś nie robiłem zdjęć tego auta haha moze jakie mam jeszcze tylko z zimy z przodu 

Zdjęcie WhatsApp 2025-10-22 o 17.11.39_0039f96d.jpg

Opublikowano

Dobrze zobaczyć zimę chociaż na zdjęciu 🙂 11.5l to śmieszne spalanie jak na 2tony auta i 272konie z wolnossaka, moto mi pali więcej, no stary 🙃

Opublikowano
  • Autor
22 godziny temu, adamczykmichal napisał(a):

Dobrze zobaczyć zimę chociaż na zdjęciu 🙂 11.5l to śmieszne spalanie jak na 2tony auta i 272konie z wolnossaka, moto mi pali więcej, no stary 🙃

to mowisz ze to mało? slyszalem ze ok 9l na spokojnej jezdzie to pali a jednak sie mylę?

Opublikowano

No nie uważam żeby spalanie na takim poziomie było duże biorąc pod uwagę gabaryt auta. Nie wiem czy to automat czy manual. 

Opublikowano
  • Autor

e to git, wlasciwie to czy zajebie 200 czy 110 to roznica spalania gdzies 2/3l wiecej, jakbym chciał mieć ekonomiczne auto to bym wziął 2.0tdi 😛 Ojciec taką ma i spalanie 7/8l przy autostradzie 160-200km/h