Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Logowanie odbywa się przy użyciu adresu e-mail, nie nazwy użytkownika.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Ringi w E90 2009r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam dylemat odnoście żarówek jakie mam w ringach. Aktualnie jak wyciągnąłem żarówkę to mam H6W z końcówka która nie powinna pasować bo Bax9s ale ma spiłowany jeden z zaczepów. Jakie żarówki powinny tam być. Najchętniej wsadził bym tam żarówkę ledową, nie chce bawić się w przerabianie całych ringów. Lampy mam zwykle (nie xenony)

Opublikowano

Jezeli chodzi Ci o LCI, to ledy dużo Ci nie wniosą, po za zmianą koloru i tak nie będą lepiej widoczne, założenie nawet gotowych markerów do tej lampy nawet takich pseudo 100w z chin też na dużo się nie zda po za tym, że od temperatury wypala światłowody w lampie, niestety to taka konstrukcja, możesz poszukać sobie na moim byłym aucie, które jest opisane na forum jak to wyglądało.
Można zakodować wyższe napięcie celem rozjaśnienia żarówek, lecz wtedy istnieje jakaś szansa że po czasie może Ci się uszkodzić moduł frm.
Także w skrócie, same żarówki h6w ledowe nie zmienia nic po za kolorem, markery led będzie minimalnie lepiej widoczne ale w dzień przez zmiane koloru już zupełnie i jeżeli założysz za mocne wypali Ci światłowód.
Jak potrzebujesz mocnych ledów w lci na h7 rozklejamy lampę i wymieniamy światłowody na gotowe dedykowane zestawy ledowych ringów.