Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zamów klubowe naklejki lub koszulkę BimmerTech i wesprzyj rozwój forum 💪 W sprawie zamówienia napisz do admina na PW.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

NewTis – Platforma Informacyjno-Techniczna od BMW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Administrator

Witajcie, pasjonaci BMW!

Chcielibyśmy dziś przybliżyć Wam jedną z najnowszych innowacji od BMW Group, która zmienia sposób, w jaki dostarczamy informacje techniczne o naszych pojazdach – NewTis. Ta nowa platforma informacyjno-techniczna to prawdziwa rewolucja w dostępie do informacji dla mechaników, serwisantów, a także pasjonatów marki BMW.

Czym właściwie jest NewTis?

NewTis, czyli New Technical Information System, to zaawansowana platforma, która integruje najnowsze dane techniczne dotyczące pojazdów BMW. Jest to wirtualna biblioteka wiedzy, która zapewnia szczegółowe informacje techniczne, schematy, instrukcje napraw oraz wiele innych przydatnych materiałów związanych z serwisowaniem i naprawą samochodów marki BMW.

Co NewTis oferuje dla użytkowników?

Szczegółowe instrukcje naprawy: NewTis dostarcza kompleksowe instrukcje naprawy wraz z ilustracjami, aby ułatwić mechanikom i serwisantom dokładną diagnozę oraz naprawę pojazdów BMW.

Dostęp do najnowszych aktualizacji: Platforma zapewnia dostęp do najświeższych danych technicznych, co pozwala na świadczenie usług serwisowych zgodnych z najnowszymi standardami producenta.

Schematy elektryczne: NewTis zawiera szczegółowe schematy elektryczne, które pomagają w identyfikacji i rozwiązywaniu problemów z układami elektrycznymi pojazdów.

Porady techniczne: Użytkownicy mogą uzyskać pomoc i porady techniczne od ekspertów BMW w zakresie obsługi, konserwacji i napraw pojazdów.

Dostępność online: NewTis jest dostępny online, co umożliwia szybki dostęp do potrzebnych informacji z dowolnego miejsca i urządzenia.

Dlaczego warto korzystać z NewTis?

Korzystanie z NewTis przynosi wiele korzyści zarówno dla właścicieli samochodów BMW, jak i dla warsztatów serwisowych. Dzięki tej platformie:

Możemy zapewnić szybsze i bardziej precyzyjne naprawy, co skraca czas przestoju pojazdu.

Serwisy mogą świadczyć usługi serwisowe zgodnie z najnowszymi standardami i wytycznymi producenta.

Właściciele pojazdów BMW mogą mieć pewność, że ich samochody są serwisowane przez wykwalifikowanych specjalistów z dostępem do najnowszych informacji technicznych.

Podsumowanie:

NewTis to innowacyjna platforma informacyjno-techniczna, która podnosi jakość serwisowania samochodów marki BMW. Dzięki dostępowi do najświeższych danych technicznych, szczegółowym instrukcjom napraw oraz wsparciu ekspertów, NewTis staje się niezastąpionym narzędziem dla wszystkich, którzy dbają o swoje BMW.

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

Nie mam dobrego info, strona już zamknięta przez BMW AGnewtis.thumb.png.d9cafcd74950fc4fe387da554b82a4bb.png

Opublikowano
  • Autor
  • Administrator

@M4T3US2 strona cały czas działa dla użytkowników którzy mają już konto i dla tych którzy zostaną zaproszeni przez tych użytkowników. Sam mam i korzystam 🙂

www.grafidea.pl

Opublikowano

A co trzeba zrobić, żeby zostać zaproszonym?

🙂

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 21.02.2024 o 21:53, mszu napisał(a):

A co trzeba zrobić, żeby zostać zaproszonym?

🙂

Podpinam się pod pytanie 😁

-E21🖤E30🖤E36🖤E46🖤E90🖤-

Opublikowano
  • Autor
  • Administrator

Podać mi adres mailowy na priv 🙂

Informacja: dostęp do newtis udzielamy tylko osobom aktywnym na forum lub darczyńcą, którzy przyczyniają się do wsparcia forum.

www.grafidea.pl

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dobry! Szukam schematów/instrukcji wymiany lamp do X3. Czy w newTis będzie instrukcja krok po kroku?

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Ale super, dzięki za informacje, spróbuje przez vpn założyć konto 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 14.02.2025 o 23:00, Jnk1224 napisał(a):

Dam poradnik dla osób które chcą same założyć sobie konto: 
1.Potrzebujecie VPN (ja testowałem na regionie chińskim). VPN jest potrzebny tylko na czas rejestracji, później normalnie się logujecie bez vpn. Jest on potrzebny tylko aby ominąć blokadę która jest nałożona na Europę i inne kraje. 
2 Łączymy sie z VPN 
3 wchodzimy na strone newtis.info 
4 jak jest dobry vpn możemy bezproblemowo możemy stworzyć konto

Jeśli czegoś nie rozumiecie w tym poradniku piszcie śmiało naprowadzę na dobre tory 

Każda osoba która już posiada konto na newtis może stworzyć zaproszenie dla innej osoby w zakładce My account.

Jeśli komuś nie chce się przechodzić przez proces tworzenie po VPN. Możecie pisać do mnie na wiadomości prywatnej wygeneruje dla was takie zaproszenie (od razu wyślijcie swój adres e mail przyspieszy to proces). W miarę regularnie zaglądam na forum wiec czas oczekiwania nie powinien być długi. 

Jnk1224 kolego czy mógłbyś proszę wysłać mi takie zaproszenie na [email protected] niestety próbowałem kilka VPNów i żaden nie chce mnie dopuścić do rejestracji 😕

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie prosiłbym owygenerowanie zaproszenia 
odwdzieczę blikiem 🙂 
[email protected]

Opublikowano
1 godzinę temu, idbureau napisał(a):

Witajcie prosiłbym owygenerowanie zaproszenia 
odwdzieczę blikiem 🙂 
[email protected]

wyslanie zaproszenia do NewTis to nie problem, ale to nie tak dziala na tym forum.

jako nowy uzytkownik z 1 postem wymagasz, ale tutaj jednak trzeba cos od siebie dac -> na tym polega idea forum.

pewnie zadasz sobie pytanie: dlaczego tak? odpowiedz jest prosta.... 95% nowych uzytkownikow rejestruje sie na forum tylko po to aby pobrac, dostac to co potrzebuja i znikaja nie dajac od siebie nic. 

zacznij byc aktywny, udzielaj sie, pomagaj, a wtedy napewno otrzymasz to po co przyszedles.

P.S..... tekst o bliku troche zbedny, jakby zalezalo nam na drobnych to dawno sprzedawalbym dostep do NewTis, Iste itd na allegro czy amazon'ie

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://app.tune-x.com/panel/login

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@TuneX_Automotive tym pomaganiem i pisaniem merytorycznych postów przez nowych to jest różnie - ja na przykład tu jestem, bo jestem debilem i się chcę czegoś nauczyć, więc nie mam zbyt wiele mądrych rzeczy do przekazania. Chciałbym jednak podziękować @Jnk1224 - sposób z VPN działa (u mnie przeszedł region Japonia) 🙂 

Opublikowano
30 minut temu, Pandariusz napisał(a):

@TuneX_Automotive tym pomaganiem i pisaniem merytorycznych postów przez nowych to jest różnie - ja na przykład tu jestem, bo jestem debilem i się chcę czegoś nauczyć, więc nie mam zbyt wiele mądrych rzeczy do przekazania. Chciałbym jednak podziękować @Jnk1224 - sposób z VPN działa (u mnie przeszedł region Japonia) 🙂 

nie musza byc merytoryczne posty z pomoca, wystarczy byc aktywny.

zadajac normalne pytania, dowiadujesz sie kolejnych nowych rzeczy, a takze dokladasz jakas czesc od siebie dla spolecznosci

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich. Mogl bym rowniez prosic o zaproszenie. [email protected]

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć, też poproszę [email protected] 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka, można prosić? [email protected]

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Czy mogę prosić zaproszenie ? [email protected] 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy mogę prosić o zaproszenie?

[email protected]

Świeżo zakupiona g21 więc w odróżnieniu do poprzedniej e90 wszystko na nowo się trzeba nauczyć robić a wiadomo bez instrukcji szybko można zepsuć.

Swoją drogą niektóre elementy w porównaniu do e90 czy e46 starsznie delikatne :(

Opublikowano
  • Autor
  • Administrator

Ze względu na duże zainteresowanie Newtis, zaproszenia są obecnie dostępne tylko dla osób wspierających forum.

www.grafidea.pl

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Szkoda że formu zamiast pomagać sobie administracja woli zbierać pieniądze od ludzi za coś co jest darmowe. A nabijanie głupio postów też jest słabym rozwiązaniem

Opublikowano
W dniu 13.07.2026 o 18:38, Jnk1224 napisał(a):

Szkoda że formu zamiast pomagać sobie administracja woli zbierać pieniądze od ludzi za coś co jest darmowe. A nabijanie głupio postów też jest słabym rozwiązaniem

Nikt nie zbiera pieniedzy od ludzi, datki/donate jest jak widac dobrowolne, a calosc i tak idzie na utrzymanie hostingu.

Na tym polega idea forum. Dostajesz cos za darmo, ale dajesz cos od siebie.

Zreszta jak nie podobaja sie zasady, zawsze mozesz usunac konto

Opublikowano
  • Autor
  • Administrator
W dniu 13.07.2026 o 18:38, Jnk1224 napisał(a):

Proponuję najpierw zapoznać się z definicją darowizny. Jak kolega wyżej napisał, forum generuje koszty – domena, hosting i oprogramowanie. Są one pokrywane z dobrowolnych darowizn oraz z mojej własnej kieszeni. Dostęp do NewTIS daję jako podziękowanie za wsparcie, a nie w zamian za wpłatę.

Aktywni użytkownicy też dostają dostęp, bo to oni tworzą to forum. Niestety sporo osób wpada tylko po pliki, schematy czy instrukcje, pobiera co potrzebuje i znika. A forum ma być przede wszystkim społecznością, a nie tylko magazynem z plikami dla srok.

Dlatego nie zgadzam się z tym, co napisałeś. Nikt nikogo do wpłat nie zmusza. Darowizna jest dobrowolna i wpłaca ją tylko ten, kto chce wesprzeć utrzymanie i rozwój forum. Jeśli nie podoba Ci się nasza społeczność możesz usunąć swoje konto jest taka opcja w profilu użytkownika.

www.grafidea.pl