Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zamów klubowe naklejki lub koszulkę BimmerTech i wesprzyj rozwój forum 💪 W sprawie zamówienia napisz do admina na PW.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Problem z lampą / 800fc8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Opisze problem od początku :

Kupiłem samochód z niedziałającymi ringami, lampa parowała , przed tym pojecałem do jakiegos speca stwierdził ze zrobi inicjalizacje - zróbił nie pomogło doszedł jeszcze nie działający kierunek i postojówka ... Wymieniłem TMS ( zwykły nieskretne ) zawodowolny działa , na drugi dzień przychodze do auta znów to samo, pojechałem na zakupy i znów działa wszystko , przyszedl termin na regeneracje lamp ,zrobione klosze itp wyjezdzam postojówka dziala ringi i kierunki, za dwa dni znów nie działą bład 800fc8 , co moze byc winne ..

Krótko i na temat na ori TMS nie działały ringi zrobiona inistilizacja dosżły kierunki , wymienuony został TMS na dzień wszystko dziala potem znów nie , auto chwile pojezdzi i dziala znów.

Teraz jak wchodze w inicializacje to problem z połaczenime TMS FRM ? :o

Czy to kwestia FRM czy nadal jakas wilgoć w lampie ze cwhile dziala i potem nie

Opublikowano

zacznij od sprawdzenia wtyczki w lampie, czy nie jest zaśniedziała, później gniazdo od TMS ( tam gdzie wchodzą piny modułu analogicznie do kostki lampy), później możesz zajrzeć czy nie miałeś nieszczelności w aucie i nie dostała się wilgoć do modułu FRM, on odpowiada za zarządzanie TMS, no i ostatni temat blokada zwarciowa, nowy TMS raczej nie ruszy jeżeli nie zresetujesz licznika zwarć, o ile jakieś wystąpiło.

Opublikowano
  • Autor

Wlansie nowy tms wystartował chodził przez dwa dni , a teraz wyskoczył błąd 800fc8

Opublikowano

To sprawdziłbym właśnie wiązkę i te kostki, może być tak, że dostała się wilgoć parę razy złapał błąd i frm odciął Ci moduł. Spróbuj zresetować w frm zwarcia, jest dużo opisów w necie jak to zrobić i przejrzyj wiązkę.

Opublikowano

Masz tms zamiennik?

Jak tak to z nimi jest 50/50 że działa poprawnie.

Opublikowano
  • Autor

Zamiennik . ale dwa dni działa i co nagle nie i taki błąd ?

45 minut temu, pioteror13 napisał(a):

Masz tms zamiennik?

Jak tak to z nimi jest 50/50 że działa poprawnie.

Ewtuaona wymiana. To znów 50 na 50 ? Dziwne jest to że taknljakby się coś nagrzalo to działa postoi noc nie działa

Opublikowano

Mało czasu teraz miałem to rzadko na forum zaglądam bo uczyłem się na pozwolenie na broń.

Tak właśnie działają często zamienniki ,możesz jeszcze spróbować je zainicjować ale raczej to nic nie da.

Lepiej kupić używki za parę złoty ze szrotu.

Zamienniki tms to zależy z jakiej partii się trafi ,nieraz działają od razu bez inicjalizacji nowego i są na parę lat a nie raz działają kilka dni i potem albo całkowicie się palą lub właśnie co chwilę są cyrki.

W f11 rozbierałem lampy do czyszczenia i dobrze uszczelniałem przy wymianie kloszy bo ogólnie w tej serii F to ten klej puszczał i dostawała się wilgoć dlatego te moduły tak lecą ,ja pamiętam wymieniałem jeden moduł w lampie to i tak zamówiłem po 90zl dwie sztuki i dobrze bo jeden kilka razy działał kilka nie a drugi ok.

Edytowane przez pioteror13

Opublikowano
  • Autor

Czyli ogolnie reklamować modul i zamówić drugi któryś sie trafi dobry ?

Do tego doszedł błąd 800FC3 i jest 800FC8, co ciekawe raz działa raz nie , jak zadziała to działą, a jak nie zadziała odpalam auto drugi raz i jest git.

Powiedz mi a jak bym załozył z prawej lampy ori modul do lewej lampy ?

15 godzin temu, pioteror13 napisał(a):

Mało czasu teraz miałem to rzadko na forum zaglądam bo uczyłem się na pozwolenie na broń.

Tak właśnie działają często zamienniki ,możesz jeszcze spróbować je zainicjować ale raczej to nic nie da.

Lepiej kupić używki za parę złoty ze szrotu.

Zamienniki tms to zależy z jakiej partii się trafi ,nieraz działają od razu bez inicjalizacji nowego i są na parę lat a nie raz działają kilka dni i potem albo całkowicie się palą lub właśnie co chwilę są cyrki.

W f11 rozbierałem lampy do czyszczenia i dobrze uszczelniałem przy wymianie kloszy bo ogólnie w tej serii F to ten klej puszczał i dostawała się wilgoć dlatego te moduły tak lecą ,ja pamiętam wymieniałem jeden moduł w lampie to i tak zamówiłem po 90zl dwie sztuki i dobrze bo jeden kilka razy działał kilka nie a drugi ok.

a czy mozna brać moduł TMS innym numerem do nie skretnych ? bo mój ma taki numer ze wogole nie ma uzywanych ori ..