Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Zmiana standardowego OEM wyświetlacza 6,5' na jakiś chiński z Aliexpress z CarPlayem 10' albo 14'9 i dołożenie dobrej kamery cofania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jadę rano do pracy 15km ale o dziwo teraz klimatyzacja działa pokrętło też ciepło zimno tylko zostają te nieszczęsne dmuchawy

Opublikowano

Tak jak mówię,odepnij sobie plastiki boczne tunelu z przodu te nisko pod kierownicą i po prawej stornie ,powinieneś wtedy dobrać się do siłowników nawiewu ,sprawdź na kostce wtedy czy dochodzi napięcie kiedy na panelu zmieniasz nawiew ,jak nie będzie pojawiało się napięcie na kostce to panel klimatronika ,jak będzie napięcie dochodziło to siłownik klapy nawiewu.

Opublikowano

Tak ,ale u ciebie sytuacja była taka że robiłeś wszystko na nieodłącznym akumulatorze,więc błąd nie jest na pewno na kostce. 

Musisz szukać tak jak ci mówiłem metodą prób , więcej nie jestem w stanie pomóc. 

Opublikowano

Jadę dziś nad morze więc nie będę narazie grzebał przy tym bo klima jest i na tyle narazie wystarczy grunt że nie wali już tym gorącym powietrzem w środku...ale też tak się zastanawiam czy może nie poluzowała się jakaś kostka ta co wchodzi w bezpieczniki tam od tyłu bo jak wymieniałem moduł komfortu to musiałem ten panel odkręcić i trochę odciągnąć żeby wypiąć ta blokadę...bo dziwne jest dla mnie to żeby padły te silniczki a nie wywalilo najpierw bezpieczników 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaja się robią takie że teraz nawiew sam zmienił się z szyb na nogi dmucha niby chłodne powietrze ale wydaje mi się że to nie do końca klima działa bo powinno być znacznie zimniejsze 

Opublikowano
4 godziny temu, Copretti napisał(a):

Jaja się robią takie że teraz nawiew sam zmienił się z szyb na nogi dmucha niby chłodne powietrze ale wydaje mi się że to nie do końca klima działa bo powinno być znacznie zimniejsze 

Ja bym zaczął od wywalenia tego chińskiego systemu navi i dopiero wtedy zaczął coś sprawdzać żeby do czegoś dojść ,bo tak to nigdy nie dojdziesz do przyczyny usterek. 

Podjedź gdzieś ,sprawdź dobrym testerem akumulator bo często jak jest już słaby ,ma duże spadki to poszczególne moduły wariują, szczególnie w lepiej wyposażonych seriach 5 i 7 

Opublikowano

Tylko pamiętaj o odłączeniu akumulatora zanim zaczniesz coś robić przy aucie. 

• Lubię to! 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 17.08.2024 o 17:18, Copretti napisał(a):

Wywalę to właśnie jutro 

I jak wywalone te chińskie navi ? 

Opublikowano (edytowane)

Jutro się za to biorę bo znowu delegacja a to wesele i tak się wszystko odciąga ale ostatnio jak jechałem to znowu samo się przestawiło wiało na nogi a tu nagle wszytko na twarz 😁

Dobra wszystko wyrzucone i powróciło do oryginału...ale ogólnie problem bez zmian...

Edytowane przez Copretti
Opublikowano

Chyba jest czujnik parkowania jakiś siadł bo błąd pdc wywala

Opublikowano

Czy możliwe że padł ogólnie sam panel sterowania czy może ten moduł który kupiłem jest do d.py?