Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Ncs expert błąd kodowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj chciałem dodać AUX poprzez ncs expert lecz wyskoczył mi błąd fa fehler,

Chciałem przywrócić ustawienia sterowników tak jak jest opisane na forum lecz nie idzie zrobić tak jak w opisie. Nie wiem ale coś nagrzebalem bo znikła mi opcja expertmode a jest expertmode reset tak jak zapisalem przy próbie przywracania. Teraz jak wchodzę w iste to nie widzi mi mulfa i jeszcze inne moduły są na czerwono. Jak mogę cofnąć to wszystko co zrobiłem ?

IMG_20241015_112223.jpg

Opublikowano

Przywroc fabryczne VO i przekoduj cale auto.

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://ecufilesperformance.nl

Opublikowano (edytowane)
W dniu 15.10.2024 o 19:50, TuneX_Automotive napisał(a):

Przywroc fabryczne VO i przekoduj cale auto.

Byłem u majstra od navi i mulf. Okazało się że moje radio jest uszkodzone a nie mulf. Zamówiłem nowe radio tylko że o innych numerach w reolem jest to radio które mogę zamienić z moim. Podłączyłem radio i mogłem wybrać zakładkę audio AUX, ale nie było wogole basu subwoofery nie działały, i też nie widziało pendrive, tak samo jak podłączyłem AUX do tel to w tel pojawiła się ikonka słuchawek ale dźwięku w głośnikach brak. Chłopak z grupy BMW próbował mi to radio zakodować lecz zbytnio nic to nie dało a wręcz wróciło do punktu wyjścia. Radio gra normalnie subwoofery grają itp ale już nie mogę wejść w audio AUX. W ista nie ma radia w drzewie sterowników. Moje orginalne było na zielono, to co wymieniłem było na czerwono a teraz wogole go nie ma.  I teraz nie wiem czy to wina kodowania czy radio się uszkodziło... Podczas kodowania wyskakują błędy np  coapi 2024. 

Trochę się wkurzyłem bo kasa wydana a dalej wróciło to co było....

received_565001779434430.jpeg

received_519161534223077.jpeg

Moje radio to mały wyświetlacz i bez navi wersja z mulf 2 high. Jakie powinienem mieć dodane kody w ncs 606? I naux czy coś jeszcze ? I czemu nie idzie zakodować ? 

Czy mogło radio się uszkodzić że teraz nie idzie wejść w zakładkę audio AUX?

IMG_20241016_115939.jpg

Edytowane przez Sobeke30
Opublikowano

606 to navi business

u ciebie bez vo.  jak nie ogarniesz to moge podlaczyc sie w sobote i zobaczyc zdalnie

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://ecufilesperformance.nl

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dalej walczę z radiem.... Odłączyłem mulfa popiołem pętlę. I dalej błąd połączenia z champ. Tylko zmieniło się że na starym radiu w ista champ-bo i champ-gw było na żółto a na nowym radiu jest champ-bo na żółto a champ-gw na zielono, mulf jest na czerwono.... Chcem ogarnąć radio żeby zakodować AUX. I później wymienić wyświetlacz na android. Ale nie wiem czy to radio też się sypnęło czy trzeba je może aktualizować ?

IMG_20241018_125952.jpg

Edytowane przez Sobeke30
Opublikowano

Temat rozwiązany muszę podjechać do gościa co ma icom okazuje się że to jest jedyne radio którego nie zakoduje się k-dcan tylko trzeba mieć do tego icom... 🫣