Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Pdc BMW E61 MPakiet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy ktoś może wie jakie są czujniki parkowania tył w BMW E61 LCI mpakiet ?

Może ktoś ma jakiś link do nowych zamienników dobrych?

Pozdrawiam 

• Lubię to! 1

Opublikowano
4 godziny temu, BmwFun napisał(a):

U mnie z tyłu z tym że jest to E60 przedlift są łamane 🙂 takie jak na zdjęciu 📷

IMG_20230226_072750.jpg

Podobno prelci i lci mają takie same. 

Dzięki za odpowiedź. Muszę zamówić i wymienić.

Pozdrawiam 

• Lubię to! 1
Opublikowano
Godzinę temu, Sobeke30 napisał(a):

Podobno prelci i lci mają takie same. 

Dzięki za odpowiedź. Muszę zamówić i wymienić.

Pozdrawiam 

Jak się wstrzymasz z tydzień czasu to odnośnie zamienników będę mógł się wypowiedzieć bo zamówilem jedne z droższych właśnie na tył i będę testować 🙂 z tym że to dopiero za jakiś tydzień 🙂

Opublikowano
W dniu 26.02.2023 o 13:14, BmwFun napisał(a):

Jak się wstrzymasz z tydzień czasu to odnośnie zamienników będę mógł się wypowiedzieć bo zamówilem jedne z droższych właśnie na tył i będę testować 🙂 z tym że to dopiero za jakiś tydzień 🙂

Kolego zamówiłem polecane przez chłopaków z grupy. Jutro chcem wymieniać. Wziąłem 2 w razie co. Dam znać jak wymienię czy śmigają 😄

• Lubię to! 1
Opublikowano

A więc jestem po wymianie, nie jest jakoś ciężko. Trzeba pamiętać o śrubach od dołu i kołkach od dyfuzora. 

Czujnik działa. Łapie lekko później niż reszta ale jak za tą cenę to myślę że to nie jest jakiś problem.

Niestety nie mogę dodać filmiku jak łapie bo jest za duży. Ale wygląda to tak jak zaczną pojawiać się tzw klocki pierwsze to tego jednego nie widać, jak się trochę podjedzie i wyświetla 2 klocki wtedy już czujnik widzi i czym bliżej jest już normalnie. 

Jestem zadowolony bo zabierałem się za to rok 😂 wkoncu magiczny trójkącik zniknął z wyświetlacza na zegarach 😌😀

Tutaj link do czujnika:

https://allegro.pl/oferta/czujnik-parkowania-pdc-bmw-5-e39-e60-e61-6940484-7464261798

Dużo osób polecało tej firmy czujniki.

Aha co najważniejsze jak ktoś ma auto koloru schwarz 2 nie musi malować czujnika bo jest idealnie tego koloru 😄

Pozdrawiam 🖐️

IMG_20230306_114916.jpg

IMG_20230306_114829.jpg

IMG_20230306_114847.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jak wiadomo staży górale już powiadali z E60 nie będziesz się chłopie nudził 😂

A więc trochę PDC podziałało i dupa przestało błąd 9e3b chyba modol padł też częsty przypadek w E60  🤦 błąd się skasuje ale trójkącik zostaje i błąd wraca, rynce opadajo 🙆 

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

A wiecie może jaki to jest błąd 🤔🤔

Screenshot_2024-02-05-10-46-24-567_pl.pw.btool.lite.jpg

• Administrator
Opublikowano

@Piotras Czujnik PDC - przedni środkowy prawy

• Lubię to! 1

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano
2 godziny temu, DracoBlue napisał(a):

@Piotras Czujnik PDC - przedni środkowy prawy

Dzięki wielkie 😁 nie mogłem znaleźć informacji co to za błąd dokładnie, dostępne są gdzieś jakieś spisy tych błędów??