Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Polecane woski na lakier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No panowie sezon się zbliża, jakie polecacie woski na lakier nałożyć, żeby było trwało i ładnie .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo łatwo się nakłada i poleruje ,mega polecam i naprawdę długo trzyma,są dwa rodzaje tego wosku do jasnego i ciemnego lakieru,polecam z allegro za tańsza cenę ha kupiłem zestaw 6 mikrofibr,aplikator dodatkowy k2,płyn do czyszczenia wnetrz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja od siebie mogę polecić wosk w płynie ADBL SSW mega szybko można doprowadzic lakier do błysku i głębi super efekt . Myślę że jest to dobra opcja dla takich ludzi jak ja 😉 czyli jeżeli nie masz czasu na dbanie o auto na codzien a chcesz szybko po myjce odzyskać fajny efekt jest to produkt dla Ciebie. 😀 

Zastanawiam się nad korekta lakieru może ktoś poleci jakiś delikatny produkt ? Może w lato sam ogarnę lekka polerke chociaż nie wiem czy nie oddam auta profesjonaliście bo jak by nie było samemu to zajmuje dużo czasu którego zawsze brak 😉

Opublikowano
Teraz, Sobeke30 napisał(a):

A ja od siebie mogę polecić wosk w płynie ADBL SSW mega szybko można doprowadzic lakier do błysku i głębi super efekt . Myślę że jest to dobra opcja dla takich ludzi jak ja 😉 czyli jeżeli nie masz czasu na dbanie o auto na codzien a chcesz szybko po myjce odzyskać fajny efekt jest to produkt dla Ciebie. 😀 

Zastanawiam się nad korekta lakieru może ktoś poleci jakiś delikatny produkt ? Może w lato sam ogarnę lekka polerke chociaż nie wiem czy nie oddam auta profesjonaliście bo jak by nie było samemu to zajmuje dużo czasu którego zawsze brak 😉

IMG_20230112_011332.jpg

• Lubię to! 1
  • Wow 1
Opublikowano

Zdecydowanie mogę polecić wosk soft 99 Authentic Premium. Używam go od kilku lat w połączeniu z powłoką polimerową Menzerny Power Lock Ultimate Protection, która nakładam maszynowo Dual Action na miękkim padzie w pierwszym kroku po dekontaminacji lakieru. Później na to soft 99 nakładam ręcznie. Wosk dość szybko wysycha dlatego nakładamy go na element i po chwili wycieramy mega wydajny puszka starcza na kilka lat, łatwy w aplikacji. Nadaje się do lakierów ciemnych i jasnych. Polecam

Opublikowano

Jeśli chodzi o korektę lakieru to polecam zdecydowanie pasty Menzerny można to zrobić w dwóch etapach. Na początek pasta 400 HCC na twardej gąbce. Wykańczająco pasta 3500SF na miękkim padzie. Royal Pads mogę polecić. 

• 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)

Odświeżę temat. W ubiegłym roku pierwszy raz w życiu robiłem samemu polerkę mechaniczną pastą 3M z żółtym korkiem oraz niebieskim a następnie nałożyłem powłokę Gtechniq Exo. Autko to nie BMW ale nie jest to chyba problem? W tym roku chciałbym zająć się czarną F31 brata i pytanie do Was jeżeli bawicie się w to - jakiiej fasty finish używacie do zdjęcia hlogramów i jakich padów i czy kładziecie coś jeszcze na koniec?

DSC_3344.JPG

Edytowane przez gumis44
  • Super 1
Opublikowano

Jezeli chodzi o wosk to ja odkad pamietam uzywam Soft99 Fusso Coat 12 Months Wax Dark

lokalnie w NL (kolega ma wlasna firme detailingowa + produkuje kosmetyki do aut) -> 

aktywna piana / wosk / coathing / kola|felgi + quick detailer -> Larss  (to taka firma)

www.laktech.nl 

gdybys chcial sprobowac

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://app.tune-x.com/panel/login

Opublikowano

Wosk o którym piszesz jest zarąbisty.  Łatwy w aplikacji i nie wymaga wysiłku przy polerowaniu  Używałem go na aucie z czarnym lakierem i efekt był ładny. Myślę jednak, że aby efekt końcowy był imponujący to trzeba najpierw dokonać korekcji lakieru ale to tylko mój punkt myślenia 😀

• Administrator
Opublikowano

@gumis44 COLLINITE ma też dobre woski, sprawdź Collinite 476s Super Doublecoat

• Lubię to! 1

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano
2 godziny temu, gumis44 napisał(a):

Przeglądałem profil Twojego kolegi na FB. Czy orientujesz się co to za powłoka i w jakiej cenie?

https://www.facebook.com/share/v/1AGLXA4o8D/

https://www.laktech.nl/shop/product/lars-paint-cleaner-coating-white-250ml?tm=&sm=larss

23e sztuka

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, TuneX_Automotive napisał(a):

Jak bym przelał Tobie kasę - byś ogarnął temat? Będę wdzięczny. Zżera mnie ciekawość produktu 😀

Edytowane przez gumis44
Błąd ortograficzny
Opublikowano

Nie ma problemu.

Po pracy postaram sie ogarnac i posprawdzam koszty wysylki.

Odezwij sie na whatsapp:  +31682650131

• Lubię to! 2

Opublikowano

Od siebie mogę polecić Meguiar's Gold Class

Łatwa aplikacja, łatwe docieranie i po roku dalej robił robotę (aplikacja przez laika bez profesjonalnego przygotowania glinką itp)

Opublikowano

Ja od 2 lat stosuję Prostaff QuickDetailer CC Water Gold PREMIER, super łatwe w aplikacji i szybko się poleruje efekt pozostaje ok 3-4 miesiące. Teraz kupiłem ceramikera i będę testował.

Opublikowano
43 minuty temu, kokolino1 napisał(a):

Ja od 2 lat stosuję Prostaff QuickDetailer CC Water Gold PREMIER, super łatwe w aplikacji i szybko się poleruje efekt pozostaje ok 3-4 miesiące. Teraz kupiłem ceramikera i będę testował.

Jeżeli wchodzisz w ceramikę to powinieneś zrobić najpierw korektę lakieru. Nawet jeżeli uważasz, że powłoka jest w dobrym stanie to powinieneś „przelecieć” pastą przynajmniej końcową typu FINISH a następnie odtłuścić karoserię. Ja używam 

https://allegro.pl/oferta/tenzi-ipa-cleaner-1l-odtluszczania-lakieru-szyb-felg-odtluszczacz-karoserii-10724818773

Opublikowano

To chyba nie do końca ceramika ale spierał się nie będę bo nie jestem w temacie obeznany. Robiłem już testy na drugim samochodzie bez polerki, tylko mycie i wygląda to zachęcająco. Kiedyś był plastmal i robił robotę.