Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 11.04.2024 o 20:01, DracoBlue napisał(a):

Twórcą aplikacji jest @pawelgawel

siema draco bo nie mogę do Ciebie napisać na priv nie wiem dlaczego , jest szansa jeszcze na kod promocyjny do full wersji bimmertoola ? 😄 

• Lubię to! 1

Opublikowano

A da się tym zrobić adaptacji wymiany oleju w vtg w f10?

Olej wymieniony, kalibracja zrobiona launchem ale błędu nie da się skasować.

Błędu o zużytym oleju w vtg.

Opublikowano

Witam. @pawelgawel. Posiadam Vgate Vlinker mc. Autko g20 330i xdrive 2019. Czy można by jeszcze prosić  o kod do aplikacji bimmer? Niestety, nie mogę napisać na priv. Pozdrawia

Spoiler

Opublikowano
W dniu 30.05.2024 o 13:06, lukaszb napisał(a):

A da się tym zrobić adaptacji wymiany oleju w vtg w f10?

Olej wymieniony, kalibracja zrobiona launchem ale błędu nie da się skasować.

Błędu o zużytym oleju w vtg.

Tak. Funkcje serwisowe > LMV > Reset adaptacji.

• Lubię to! 1
  • Super 1
Opublikowano
3 godziny temu, pawelgawel napisał(a):

Tak. Funkcje serwisowe > LMV > Reset adaptacji.

Dziękuję. 
Czy przewidujesz jakieś rabaty dla forumowiczów?

• Lubię to! 1
Opublikowano
4 godziny temu, lukaszb napisał(a):

Dziękuję. 
Czy przewidujesz jakieś rabaty dla forumowiczów?

Mam kody dla forumowiczów. Pisz na priv.

• Lubię to! 6
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Podłączam się do prośby o kodzik

Edytowane przez Erykk
Opublikowano

Super apka, dzięki!

• Lubię to! 1
Opublikowano

Poproszę również o kod - jeśli można 🙂

• Administrator
Opublikowano

@Erykk @Chimal kody są dostępne tylko i wyłącznie dla aktywnych użytkowników forum.

• Lubię to! 1

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

Witam.

Czy Bimmertol to jest to samo co Bimmertol-lite?

Czy po wpisaniu odpowiedniego kodu do aplikacji Bimmertol - lite uzyska te same funkcje co Bimmertol?

Opublikowano
21 godzin temu, Piotr 2023 napisał(a):

Witam.

Czy Bimmertol to jest to samo co Bimmertol-lite?

Czy po wpisaniu odpowiedniego kodu do aplikacji Bimmertol - lite uzyska te same funkcje co Bimmertol?

Bimmertool lite to oddzielna aplikacja ,jest darmowa ,niewiele nią zrobisz.

Bimmertool pobierasz i płacisz licencję i wtedy masz wszystkie funcje,teraz po aktualizacji dodali możliwość regulacji obrotów jałowych diesla.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Tak wiem, ja mam Bimmertol Lite i wykupioną licencję, ale czy jak zrezygnuję z niej i usunę aplikację i pobiorę Bimmertol i zakupię licencję, czy to wówczas są te same możliwości?

Opublikowano

Nie wiem nie miałem lite ,od razu pobrałem pełną wersję,ale i tak robię wszytko istą bądź bimmercode lub lanuchem 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Witam serdecznie. Auto BMW e61 2007 lci. Czy w aplikacji bimmertool jest możliwość resetu licznika zwarć w lampie? Oraz czy jest możliwość wyłączenia sprawdzania żarówek? Pozdrawiam serdecznie 

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Bimmertool możesz zrobić reset zwarć. 

Bimmercode zrobisz włączenie sprawdzania żarówek i konwersję na LED też możesz zrobić oraz sporo innych kodowań modułów. 

Edytowane przez pioteror13
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, barteq82 napisał(a):

Witam serdecznie. Auto BMW e61 2007 lci. Czy w aplikacji bimmertool jest możliwość resetu licznika zwarć w lampie? Oraz czy jest możliwość wyłączenia sprawdzania żarówek? Pozdrawiam serdecznie 

Bimmertool możesz zrobić reset zwarć. 

Bimmercode zrobisz włączenie sprawdzania żarówek i konwersję na LED też możesz zrobić oraz sporo innych kodowań modułów. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Witam.

Gdzie w IŚCIE mogę zmienić ustawienie serwisu tylnych hamulców na większą wartość np z 5000 km na 50000 km ?

Opublikowano

https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DFKVR885gd64&ved=2ahUKEwip_fX7rZWIAxWSVPEDHbazL4IQwqsBegQIERAG&usg=AOvVaw09L89dYWKL18MmWYdr7hnB

Tylko istą d zrobisz to tak jak na filmiku ,istą p możesz zmienić interwał olejowy. 

Zrób tak jak na filmiku ,po prostu skasuj na 100% i zobacz czy wróci do 50 tysięcy. 

Jeśli nic to nie da to zostaje użycie launcha lub xtoola do przestawienia kilometrów bo najprędzej nim ktoś tak to zrobił przez przypadek. 

Z takim przypadkiem jak twój spotykam się pierwszy raz. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Nic nie zmieniło się nadal jest 5000 km

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Piotr 2023 napisał(a):

Po wejściu dalej udało się ustawić na 50000 km, wielkie dzięki 😉 

Edytowane przez Piotr 2023
Opublikowano
4 godziny temu, Piotr 2023 napisał(a):

Po wejściu dalej udało się ustawić na 50000 km, wielkie dzięki 😉 

Ok ,cieszę się że pomogłem,temat rozwiązany 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ale jak bym chciał zmienić interfal olejowy z 30 tyś km, to nie mogłem.

Opublikowano (edytowane)

Bo to się przestawia inpą P ,która służy do kodowania i aktualizacji auta ,tam pamiętam była opcja przestawienia na 15 tysięcy,ale w BMW jak ustawisz na 15 tysięcy to nie znaczy że tyle będzie bo jak będziesz mocno jeździł ,temperatura oleju będzie wysoka i wtedy komputer wylicza i tak szybszą wymianę ,np z 15 robi się 8 tysięcy,komputer sam sobie przelicza zaczytując parametry.

Z racji że masz serie f to u ciebie najszybciej to się zrobi esysem ,tylko nie w wersji lite a z całą baza spdaten. 

Opublikowano

I dzisiaj jadę autem, a tu niespodzianka że za 1000 km serwis tylnych hamulców. Nie wiem o co chodzi, wczoraj ustawiłem i było wszystko ok, a dzisiaj takie powiadomienie 😔