Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zamów klubowe naklejki lub koszulkę BimmerTech i wesprzyj rozwój forum 💪 W sprawie zamówienia napisz do admina na PW.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

BimmerTool - Aplikacja android do diagnostyki, kodowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@DracoBlue zdecydowałem się kupić kabel enet z przelotka na USB c żeby mieć też pod laptopa iste, napisałeś że trzeba w telefonie zmienić IP itd ale przy łączeniu bezpośrednio przez USB jest to potrzebne czy sam złapie połączenie? 

• 5 tygodni później...
  • Odpowiedzi 132
  • Wyświetleń 56,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• pawelgawel
    pawelgawel

Mam kody dla forumowiczów. Pisz na priv.

• Jutro przetestuje.

• arturo_bmw3
    arturo_bmw3

Wielkie dziękuję za bimmer-tool, rewelacja, sporo szukałem gdzie znajdę temperaturę oleju w skrzyni, bo wymieniałem sobie olej (INPA) a tu proszę i mnóstwo fajnych danych i funkcji w lekkiej apce w te

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Czy bimmertool mi śmignie z e39 m62 przedliftem? (okrągłe złącze). Przejściówki mam i inpa na nich działała ale pytam o sam program

Opublikowano

Witam, czy bimmertoolem można przypisać nową lampe? Posiadam BMW G01 2023 rok czy z aplikacji mogę ją zakodować? stare moduły z lampy mam, niestety ta nowa lampa ma inne numery, podpiąłem te moduły i teraz potrzebuje je zakodować , czy ta aplikacja to ogarnie? czy tylko i wyłącznie esys?

Opublikowano

Siemka, czy aplikacja bimmertool lite z wpisana licencja na pełną wersję jest identyczna z normalną wersja ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@pawelgawel czy udostępniłbyś mi kod do BmmerTool? Masz zablokowane wysyłanie do Ciebie wiadomości.

Opublikowano
  • Autor
  • Administrator

@krystianwrt nie takiej opcji nie ma. Zrobisz to ISTA

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano
  • Autor
  • Administrator

@ZwyklyPatryk jest w opcjach wybor E39, musiałbyś sprawdzić 🙂 Jeśli wersja lite będzie działać to wersja pełna również.

www.grafidea.pl

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam grupowiczów. Czy ktoś z Was udostępni kod do app BimmerTool? @pawelgawel od dłuższego czasu nie jest aktywny na forum i nie można z nim się skontaktować. Kod miał być aktywnym forumowiczom więc chyba już się łapię 😁

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podpinam się, też chętnie skorzystałbym z kodu a @pawelgaweldalej ma zablokowane wiadomości.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 7.10.2024 o 11:21, tulik napisał(a):

@pawelgawel niestety nie mogę napisać na priv (pokazuje jakiś błąd). Czy można prosić o kod?

Pierwszy wpis co do tego kodu to w koncu to dziala czy to jakis bajer. Tez prosze o kod do litl?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siemka, mam dwa pytania:

1. Czy z poziomu Bimmertool Lite można przeprowadzić procedurę odpowietrzenia układu paliwowego po wymianie filtra paliwa?

2. Mam problem z połączeniem aplikacji. Mam kabel ENET + przejściowkę ethernet-usb 3.0 do telefonu. Udało mi się raz połączyć z autem, zczytało mi błędy wykasowałem je i odkąd próbuję się połączyć jeszcze raz to cały czas mam błąd połączenia, jakby telefon nie łączył się z autem, czy ktoś miał podobny przypadek? 

Opublikowano
  • Autor
  • Administrator
4 godziny temu, emperio napisał(a):

1. Czy z poziomu Bimmertool Lite można przeprowadzić procedurę odpowietrzenia układu paliwowego po wymianie filtra paliwa?

Nie, wersja lite działa tylko dla diagnostyki, odczytywaniu błędów.

4 godziny temu, emperio napisał(a):

2. Mam problem z połączeniem aplikacji. Mam kabel ENET + przejściowkę ethernet-usb 3.0 do telefonu. Udało mi się raz połączyć z autem, zczytało mi błędy wykasowałem je i odkąd próbuję się połączyć jeszcze raz to cały czas mam błąd połączenia, jakby telefon nie łączył się z autem, czy ktoś miał podobny przypadek? 

Sprawdź dobrze ustawienia kabla w aplikacji, podeślij zrzut jakie masz ustawienia.

www.grafidea.pl

Opublikowano

Podsylam screen z ustawień połączenia. Wymuszałem ręcznie też połączenie przez ENET zamiast automatycznie, ale to nic nie dało. 

Screenshot_2025-05-17-00-28-37-206_pl.pw.btool.lite.jpg

Edytowane przez emperio

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

wychodzi na to, że możliwy brak połączenia powodowany jest słabym akumulatorem. podładowałem akumulator i aplikacja połączyła się za drugim razem. Czy do przeprowadzenia procedury odpowietrzenia układu paliwowego przy wymianie filtra potrzebny jest mocny akumulator albo podtrzymanie napięcia jak w przypadku ISTY?

Opublikowano
W dniu 16.01.2025 o 12:59, Patryk2001 napisał(a):

@DracoBlue zdecydowałem się kupić kabel enet z przelotka na USB c żeby mieć też pod laptopa iste, napisałeś że trzeba w telefonie zmienić IP itd ale przy łączeniu bezpośrednio przez USB jest to potrzebne czy sam złapie połączenie? 

mi automatycznie się łączy tylko trzeba wybrać ustawienia WIFI/ENET a nie USB 

Opublikowano

@DracoBlue czy jest jakaś opcja uzyskania obecnie kodów do aplikacji? @pawelgawel ma wyłączone wiadomości prywatne a i od jakiegoś czasu widzę, że jest niedostępny.

Opublikowano
  • Autor
  • Administrator

@emperio niestety nie

www.grafidea.pl

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czym różni się pełna wersja bimmertool od bimmertool-lite z wykupioną subskrypcją? Czy opłacony lite zawiera same funkcje co pełen bimmertool? 

Opublikowano
  • Autor
  • Administrator

@KucaQ z tego co się orientuję wersja bimmertool-lite jest bezpłatna, czyli jak opłacona? BimmerTool lite jest mocno ograniczona względem BimmerTool, tylko błędy sprawdzisz, a w BimmerTool masz więcej funkcji.

www.grafidea.pl

Opublikowano

@DracoBlue bimmertool-lite jest bezpłatna dla sprawdzenia błędów i jakiejs podstawowej live-daty, ale jest opcja wykupienia subskrypcji. W sklepie play widziałem jak parę osób pytało w opiniach czym różni sie od "zwykłego" bimmertoola i twórca odpowiedział, że bimmertool za 89,99 jest dożywotni, a bimmertool-lite jest z roczną subskrypcją za 59,99 🙂

image.png.48a739fa100d5bdc9f6528cc7b546b93.png

image.png.0ab5e3ec8b34e8f55eb0eeea75e693a1.png

Opublikowano
  • Autor
  • Administrator

To zdecydowanie lepiej wybrać droższą wersję 🙂 

www.grafidea.pl

Opublikowano

Jak można pobrać ten program na androida???

Opublikowano
  • Autor
  • Administrator

@Kwiatek39 z sklepu Google Play

www.grafidea.pl

Opublikowano
W dniu 11.07.2025 o 15:11, DracoBlue napisał(a):

To zdecydowanie lepiej wybrać droższą wersję 🙂 

Dokładnie tak 🙂 Szkoda tylko, że jest dostępny wyłącznie na Androida.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam - działałem od kilku lat na bimmer ekspert przy wypalaniu dpf-a w E83 2.0D lecz ostatnio coś się stało i program się zawiesza i nic się nie dzieje ,czy teraz muszę zakupić od nowa w sklepie play czy program od wersji około dwuletniej  zmienił się, czy można w jakiś sposób otrzymać tzw kod? Zainstalwałem także istę i zakupiłem kabel na witrynie na A , miałem dziwny przypadek ,miałem problem z wejściem do samochodu nawet nie zawsze działał klucz w klamce , a wszystkie drzwi dało otworzyć sie tylko z wewnątrz, dodatkowo nie działały lusterka ruch w prawo, niestety byłem w tej materii za cienki  jedyna pomoc to zmiana sterownika i adaptacja w warsztacie, tylko nie dali rady z lusterkami - pomogło już jak delikatnie rozebrałem panel z przyciskami i przyczyną był mały włosek leżący na stykach nie pozwalał przejścia zasilania przysiskając klawisz.