Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

ISTA-D Rheingold 4.01 + spolszczenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka jest mały problem z instrukcją instalacji na stronie "BimmerPark" mianowicie strona nie działa i nie ma instrukcji. Ktoś coś może pomoc? 

Dzięki ! 🙂

• Administrator
Opublikowano

@sobotka łap w załączniku

ISTA-D Rheingold.pdf

• Super 1

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

witam wie ktos moze dlaczego moja ista widzi tylko tryb interfejsu icom/enet ? a chcialbym polaczyc sie przez kabel k+dcan

Opublikowano
14 godzin temu, mariusz123 napisał(a):

witam wie ktos moze dlaczego moja ista widzi tylko tryb interfejsu icom/enet ? a chcialbym polaczyc sie przez kabel k+dcan

brakuje ci wpisow w rejestrze

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://app.tune-x.com/panel/login

Opublikowano
3 godziny temu, TuneX_Automotive napisał(a):

brakuje ci wpisow w rejestrze

Wytłumaczysz mi może jak mam to zrobić żeby pojawiło się połączenie przez kabel? Robiłem wszystko według instrukcji może coś przeoczyłem.

Opublikowano
W dniu 4.01.2025 o 12:41, mariusz123 napisał(a):

Wytłumaczysz mi może jak mam to zrobić żeby pojawiło się połączenie przez kabel? Robiłem wszystko według instrukcji może coś przeoczyłem.

4.01 to archaiczna wersja Isty, tutaj na forum jest wrzucona przeze mnie duzo nowsza 4.39.20, jedno-klikowy instalator, wiec nie trzeba sie bawic, wpisywac, zmieniac cokolwiek

Opublikowano
2 godziny temu, TuneX_Automotive napisał(a):

4.01 to archaiczna wersja Isty, tutaj na forum jest wrzucona przeze mnie duzo nowsza 4.39.20, jedno-klikowy instalator, wiec nie trzeba sie bawic, wpisywac, zmieniac cokolwiek

Dzięki za podpowiedź, tylko że jestem nowy i nie mogę pobrać. Możesz gdzieś indziej udostępnić linka?

Opublikowano

Jeszcze mam pytanie czy ta ista zaprogramuje wyższe obroty biegu jałowego ?

Opublikowano
23 godziny temu, mariusz123 napisał(a):

Jeszcze mam pytanie czy ta ista zaprogramuje wyższe obroty biegu jałowego ?

tak, ale to nie jest pernamentne ustawienie.

lepiej zrobic na stale w mapie silnika

Opublikowano

witam

mam takie problem. ISTA działała mi normalnie a teraz mam ze mam za mało pamieci

czy ktos sie spotkał z takim przypadkiem?

Spoiler

asda.png

Opublikowano
W dniu 11.01.2025 o 13:57, mosess napisał(a):

witam

mam takie problem. ISTA działała mi normalnie a teraz mam ze mam za mało pamieci

czy ktos sie spotkał z takim przypadkiem?

Pokaż ukrytą zawartość

asda.png

Nie masz miejsca na dysku twardym. Ogarnij miejsce i ruszy

Opublikowano

Nie mogę pobrać pliku mam błąd „pliki są tylko dla aktywnych użytkowników” mogę jakoś dostać ten plik? 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Patryk2001 

Mam ten sam problem i tez czekam az ktos odpisze 

Opublikowano

Wystarczy poczytać wcześniejsze odpowiedzi, te pytania cały czas powtarzane.

Musicie być aktywnymi użytkownikami, a zostanie wszystko odblokowane automatycznie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich.

Diagnostyka komputerowa pojazdów nie jest moim hobby ani źródłem utrzymania. Należę do osób, które nie akceptują stwierdzenia „ja nie potrafię” – działa to na mnie jak czerwona płachta na byka. Dotychczas działałem głównie w grupie VAG, ponieważ takie samochody posiadam. Ciekawość i dociekliwość pozwoliły mi zaoszczędzić sporo pieniędzy (choć przyznaję, że zabrałem chleb innym). Teraz postanowiłem podnieść poprzeczkę i zgłębić temat oprogramowania samochodów BMW. Zainstalowałem ISTA+ i podpiąłem się pod auto mojego brata – BMW 320d z 2014 roku, wersja Xdrive Luxury Line. Wszystko po to, by zająć się pojazdem, który eksploatowany jest głównie w mieście, na dystansach, które nie pozwalają na odpowiednie nagrzanie silnika, nie mówiąc już o wypalaniu filtra DPF.

Zacząłem od sczytania błędów, ich usunięcia oraz wstępnej diagnostyki stanu filtra DPF. Przeglądając filmik na YouTube o wypalaniu filtra cząstek stałych, zauważyłem, że użytkownik posiadał interfejs podobny do mojego, ale z większą ilością funkcji, w tym opcją wypalania filtra. U mnie w lewym górnym rogu wyświetla się INPA+, a u niego – RHEINGOLD.

Po tak długim wstępie mam kilka pytań do Was: Czy jest to jakiś mod? Przeglądając Wasze forum, natrafiłem na informację, że do poprawnego działania programu potrzebna jest również ISTA. Z kolei inne źródła wskazywały, że wystarczy sama INPA. Kolejne pytanie – którą wersję programu powinienem zainstalować, by móc wypalić DPF, przeprowadzić adaptacje w razie potrzeby, czy chociażby zakodować wymieniony akumulator?

Dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Wiem, że wciąż wiele nie wiem, i nie wstydzę się pytać. Jedynym, czego nie lubię, są wypowiedzi osób, które w sposób szyderczy nie wnoszą nic konstruktywnego do dyskusji.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Hej jak moge scignac program bo wyskakuje ze nie jestem zarejestrowany mimo ze jestem

Opublikowano

Sama rejestracja nie odblokuje Tobie możliwości pobrania pliku. Zasadą tego forum jest aktywność użytkownika czyli „coś za coś”.

• Lubię to! 1
Opublikowano
16 godzin temu, gumis44 napisał(a):

Witam wszystkich.

Diagnostyka komputerowa pojazdów nie jest moim hobby ani źródłem utrzymania. Należę do osób, które nie akceptują stwierdzenia „ja nie potrafię” – działa to na mnie jak czerwona płachta na byka. Dotychczas działałem głównie w grupie VAG, ponieważ takie samochody posiadam. Ciekawość i dociekliwość pozwoliły mi zaoszczędzić sporo pieniędzy (choć przyznaję, że zabrałem chleb innym). Teraz postanowiłem podnieść poprzeczkę i zgłębić temat oprogramowania samochodów BMW. Zainstalowałem ISTA+ i podpiąłem się pod auto mojego brata – BMW 320d z 2014 roku, wersja Xdrive Luxury Line. Wszystko po to, by zająć się pojazdem, który eksploatowany jest głównie w mieście, na dystansach, które nie pozwalają na odpowiednie nagrzanie silnika, nie mówiąc już o wypalaniu filtra DPF.

Zacząłem od sczytania błędów, ich usunięcia oraz wstępnej diagnostyki stanu filtra DPF. Przeglądając filmik na YouTube o wypalaniu filtra cząstek stałych, zauważyłem, że użytkownik posiadał interfejs podobny do mojego, ale z większą ilością funkcji, w tym opcją wypalania filtra. U mnie w lewym górnym rogu wyświetla się INPA+, a u niego – RHEINGOLD.

Po tak długim wstępie mam kilka pytań do Was: Czy jest to jakiś mod? Przeglądając Wasze forum, natrafiłem na informację, że do poprawnego działania programu potrzebna jest również ISTA. Z kolei inne źródła wskazywały, że wystarczy sama INPA. Kolejne pytanie – którą wersję programu powinienem zainstalować, by móc wypalić DPF, przeprowadzić adaptacje w razie potrzeby, czy chociażby zakodować wymieniony akumulator?

Dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Wiem, że wciąż wiele nie wiem, i nie wstydzę się pytać. Jedynym, czego nie lubię, są wypowiedzi osób, które w sposób szyderczy nie wnoszą nic konstruktywnego do dyskusji.

Pozdrawiam.

Ista / Ista+ / Rheingold  to jeden i ten sam program tylko starsze wersje.

Wersja 4.01 ktora chcesz uzyc jest juz archaiczna, na forum od dawna jest 4.39.20 ktora udostepnilem.

Dziala z nowymi autami a takze ma wiecej funkcji serwisowych

• Lubię to! 1

Opublikowano
W dniu 2.4.2024 o 17:09, obadaw napisał(a):

witam 
jestem tutaj nowy, chciałbym pobrać oprogramowanie, lecz jako nowy użytkownik nie mam takiej możliwości, podrzuciłby mi ktoś linka do pobrania insty wraz ze spolszczeniem z jakiegoś darmowego miejsca, z góry dziękuje za pomoc. 
image.thumb.png.a1ff0d61dddf2fc6cac605e7a6a5d6f2.png

Mam to samo 

Opublikowano
4 minuty temu, Ssiara1967 napisał(a):

Mam to samo 

Ssiara1967 musisz poczytać zasady tego forum. Dostęp do instalki jest zabezpieczony przed przelotnymi użytkownikami. Odblokujesz go będąc aktywnym. Jeżeli nie masz cierpliwości, możesz poszukać na innych stronach.

• Lubię to! 1
Opublikowano
14 godzin temu, gumis44 napisał(a):

Ssiara1967 musisz poczytać zasady tego forum. Dostęp do instalki jest zabezpieczony przed przelotnymi użytkownikami. Odblokujesz go będąc aktywnym. Jeżeli nie masz cierpliwości, możesz poszukać na innych stronach.

No wiesz jak fura stoi w garaźu a BMW Serwis kasuje za podpinkę kaźdorazowo 500zł to byś na moim miejscu teź miał Syndrom Niespokojnych Nerwów :-). 

• Haha 2
Opublikowano

Rozumiem Ciebie. Nie ja te zasady ustalałem ale akceptuję je. Jestem w podobnej sytuacji aczkolwiek mój pacjent jeszcze jest na chodzie 😁. Cierpliwie czekam a w między czasie czytam inne posty. 

• Lubię to! 1
  • Super 1
  • Administrator
Opublikowano

@gumis44 @Ssiara1967 aktywność na forum poprzez dodawanie wątków, pisanie postów automatycznie przenosi aktywnych użytkowników z grupy "Świeżak" do grupy "Użytkownik", który ma dostęp do załączników na forum. Czas tutaj nie gra roli, a aktywność 😉 

• Lubię to! 1

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

W pełni Ciebie rozumiem. To logiczne. Źle sformułowałem odpowiedź. Jak narazie więcej się od Was uczę czytając posty niż wnoszę.

• Lubię to! 1