Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Akcja Serwisowa BMW E60 - Sprawdzenie i ewentualna wymiana kabla plusowego.

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

Jest dostępna akcja serwisowa dla BMW E60 która polega na sprawdzeniu lub wymianie kabla plusowego. Ja osobiście byłem już na takiej akcji serwisowej i u mnie stwierdzili, że trzeba wymienić cały kabel od aku do komory silnika. Akcja serwisowa trwała około 6h i jest bezpłatna. Zalecam udanie się na akcje serwisową gdyż usterka ta może doprowadzić do pożaru pojazdu. 

Nr czynności: 10061070500

Opis: Kontrola i w razie potrzeby poprawienie uchwytu przekazującego

Lokalny numer kampanii: RR

Jak sprawdzić czy mój samochód obejmuje akcja serwisowa?

https://www.bmw.pl/pl/footer/quick-link/bmw-vehicle-recalls.html

lub udać się osobiście do ASO BMW, ewentualnie kontakt telefoniczny.

• Lubię to! 1
  • Super 1

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

• DracoBlue zmienił(a) tytuł na Akcja Serwisowa BMW E60 - Sprawdzenie i ewentualna wymiana kabla plusowego.
  • 2 miesiące temu...

Opublikowano

Witam. W Pile został otwarty Serwis BMW, pod Urzędem Skarbowym spotkałem pracownika serwisu który zaproponował mi wizytę na akcje serwisowa. Oczywiście zadzwoniłem umówiłem się i dzisiaj odstawiłem auto na akcje. Auto zostało całe przejrzane pod kątem bezpieczeństwa itp. czyli zawieszenie opony napęd. Otrzymałem filmik z oceny auta. Przy wizycie powiedziano mi że części już są zamówione i będzie to zrobione. Dzwonił do mnie pracownik że musieli również zamówić przewód plusowy który idzie do akumulatora bo był już nadpalony. Jutro prawdopodobnie auto będzie do odbioru. Więc zdam relacje. Pozdrawiam 

• Lubię to! 1
  • Administrator
Opublikowano

Też miałem wymieniany kompletny przewód plusowy od aku do komory silnika. Ja to robiłem dobre 4 lata temu w BMW Bydgoszcz. Szkoda, że wtedy nie było jeszcze Serwisu BMW w Pile, bo bym miał sporo bliżej.

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, DracoBlue napisał(a):

Też miałem wymieniany kompletny przewód plusowy od aku do komory silnika. Ja to robiłem dobre 4 lata temu w BMW Bydgoszcz. Szkoda, że wtedy nie było jeszcze Serwisu BMW w Pile, bo bym miał sporo bliżej.

Dlatego odrazu skorzystałem 😉 Tym bardziej że sam pracownik mi to zaproponował 👍 więc grzech na miejscu nie skorzystać 👌

Edytowane przez Sobeke30
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Witam. A więc jestem po akcji serwisowej.

Co mogę powiedzieć ...

Umówiłem się na akcje serwisowa, przyjechałem zostawiłem auto gdzie zostałem poinformowany że części zostały zamówione więc będzie to odrazu zrobione. W poniedziałek rano auto odstawiłem i po południu otrzymałem wideo z kontroli bezpieczeństwa auta, czyli kontrola zawieszenia, opon, przeniesienia napędu, kontrola tarcz hamulcowych oraz klocków ile mają mm. Bardzo pozytywnie. Następnie otrzymałem telefon czy auto może zostać na następny dzień ponieważ chcą również wymienić dodatkowy przewód, bo nie chcą wypuścić auta bez wymiany tego przewodu. Oczywiście nie było dla mnie problemu. A więc dzisiaj odebrałem auto. Przy odbiorze auta zostałem poinformowany iż moja akcja kosztowała lekko ponad 12tys zł otrzymałem kosztorys. Został wymieniony przewód pod autem, przewód który idzie od bagażnika do akumulatora, oraz przewód który domowili klema pirotechniczna. Wszystko zrobione bardzo dobrze. Wraz z myciem auta i sprzątaniem w środku. Poprostu pełna profeska.... Przewód który szedł z bagażnika do Aku miałem już nadpalony.... Ja jestem mega zadowolony z podejścia serwisu do sprawy, a Pan z serwisu pochwalił stan auta i był zadowolony ze auto trafiło na akcje serwisowa. Więc nie pozostaje nic innego jak pochwalić Serwis BMW Piła Bońkowscy . Oraz otrzymałem ramki tablicy... Servis na bardzo wysokim poziomie.

IMG_20240528_173333.jpg

IMG_20240528_173350.jpg

IMG_20240528_173513.jpg

IMG_20240528_173622.jpg

• Super 1